Llojet e Energjisë Alternative

Ne kemi përdorur tradicionalisht lëndëve djegëse fosile për të siguruar shumicën e nevojave tona të energjisë. Këto lëndëve djegëse fosile, si benzinë ​​dhe qymyrit, kanë disa mangësi të rëndësishme. Parë, furnizimit botëror të këtyre burimeve nonrenewable po zvogëlohet. Dytë, çmimet vazhdojnë të ngrihem në qiell, duke e bërë të papërballueshme për shumë njerëz. Tretë, lëndëve djegëse fosile janë të dëmshme për mjedisin. Për shkak të këtyre tri arsye, ne kanë filluar të duken në burimet alternative të energjisë. Ne me të vërtetë duhet të shikojmë me kujdes në këto burime. Karburantet fosile nuk do të jetë rreth përgjithmonë, dhe ne jemi aktualisht përdorimin e tyre si në qoftë se ne kemi një furnizim të pakufizuar. Ky furnizim, në qoftë se ne vazhdojmë si ne jemi sot, do të jetë zhdukur. Për fat të mirë, ka opsione të tjera atje, dhe shumë prej tyre nuk kanë të njëjtat shqetësime që kanë të lëndëve djegëse fosile, si këto burime alternative janë miqësore me mjedisin, rinovueshme, dhe më të përballueshme në disa raste.
Ka një numër të avantazhe për të eksploruar burimet alternative të energjisë. Një përparësi është që shumë burime alternative të energjisë të reduktuar gazrat serë dhe ndotësve të cilat jo vetëm që çojnë për të na u unhealthier por kontribuojnë në ngrohjen globale. Përdorimit të burimeve alternative të energjisë të reduktuar sasinë e toksina në ajër. Ata gjithashtu na ndihmojnë ruajtjen e burimeve natyrore.

Wind Power

This is a wind farm with turbines.

Era është një burim natyror të energjisë. Kur fryn era, blades e turbinë rrotullohen. Rotacioni është konvertuar pastaj në një aktuale elektrike nëpërmjet përdorimit të një gjenerator elektrik. Këto turbinat e erës janë ndërtuar zakonisht në fermat e erës. rryma elektrike sot janë shfrytëzuar nga mullinjtë me erë të mëdha që janë përdorur nga rrjetet kombëtare elektrike. Ato janë përdorur edhe në një shkallë më të vogël për sigurimin e energjisë elektrike në shtëpitë e vogla apo vende të.

Ka një numër të avantazheve të përdorimit të energjisë së erës. Parë, ajo prodhon ka ndotje. Kjo do të thotë se nuk ka të dëmshme nga-produkteve dhe mjedisin tonë qëndron të shëndetshme. Së dyti, energjia e erës është një burim të rinovueshme, kështu që ne kurrë nuk do të drejtuar nga era. Tretë, turbinat e erës mund të vendosen në fermat blegtorale në të cilin janë ngritur. Më në fund, mullinjtë e erës mund të ndërtohet off-shore. Qartë, energjisë së erës e ka disa avantazhe.

Ashtu si me çdo burim të energjisë, ka disa shqetësime si. Pasi shqetësim është se të energjisë së erës nuk është konstante. Disa ditë janë windier se të tjerët. Për disa ditë, ka pak ose aspak erë. Në mënyrë që ky burim energjie të jenë më të besueshme, ajo duhet të jetë më të qëndrueshme në mënyrë që të energjisë elektrike është duke u prodhuar gjatë gjithë kohës. Një shqetësim tjetër është se disa njerëz besojnë se turbinat e erës janë të shëmtuar dhe ata nuk duan ata përreth. Këto janë vetëm disa shqetësime në lidhje me të energjisë së erës.

Solar Power

energjia diellore është krijuar me kostum solemn rrezet e diellit në qelizat diellore, ku rrezet e diellit është ndryshuar në energji elektrike. energjia diellore është më i zakonshëm që përdoret për prodhimin e energjisë elektrike, marrjen e kripës nga uji, ngrohje, dhe gatim. Disa njerëz kanë panele diellore tani në shtëpitë e tyre për të ngrohjes e tyre. Kjo kursen atyre një shumë të parave në afat të gjatë. Të tjerë përdorin një lloj shumë informale të energjisë diellore, thjesht duke hapur grilat e tyre kur ajo është me diell për të ndihmuar ata të ngrohur shtëpitë e tyre.

energjisë diellore ka disa avantazhe si një burim të energjisë alternative. Një përparësi është se për sa kohë që ne kemi një diell, energjia e tij është e rinovueshme. Së dyti, si të energjisë së erës, kjo nuk kontribuon në ndotjen dhe e mban botën tonë të pastër. energjisë diellore është një formë shumë praktike e energjisë për ndriçim dhe ngrohje. energjisë diellore mund të përdoret me lehtësi për të ngrohur tanke me ujë, pishina, dhe Spas. Përdor e saj janë të pafundme.

Ashtu si të energjisë së erës, energjisë diellore gjithashtu ka disavantazhin e mospërputhje. Ka disa ditë, kur rrezet e diellit të shumta është e pranishme, duke ofruar një shumë të energjisë diellore; ka edhe ditë kur dielli nuk është i ndritshëm dhe pak ose aspak të energjisë diellore do të mblidhen. Përveç kësaj, stacionet e energjisë diellore mund të jenë shumë të shtrenjta për të ndërtuar, të cilat mund të bëjnë atë disi jopraktike. Këto janë të gjitha çështjet që do të konsiderohen.

Geothermal ENERGJISË

Geothermal energjisë është energjia e natyrshme formuar nga toka. Shkëmbinj të nxehtë që janë nën tokë ngrohjes e ujit të prodhuar me avull. Pastaj ju mund të shpuar vrima në këtë fushë, duke shkaktuar me avull për të xhiruar deri dhe makinë turbinat. Turbinat e gjeneratorëve, atëherë të energjisë elektrike.

Ka disa avantazhe për të energjisë gjeotermale. Ashtu si era dhe fuqia diellore, energjia gjeotermale nuk ndotin ose të shkaktojë të dëmshme nga-produkteve. Një fabrikë e gjeotermale është një burim shumë të vetë-mjaftueshme të energjisë një herë se ka qenë e ndërtuar. Këto bimë janë zakonisht tepër të vogla dhe nuk kanë shumë të ndikojnë në bukurinë e peizazhit, kështu që nuk ka ankesa nuk ka si të ankesave me turbinat e erës.

Si zakonisht, ka gjithmonë disa negative. Nëse nuk është bimë gjeotermale prodhohet saktë, nuk mund të ndotësve. Gjithashtu, në qoftë se shpimit nuk është bërë si duhet, nuk do të jetë minerale të rrezikshme dhe të gazeve të lëshuar në ajër. Më në fund, faqet gjeotermale mund të drejtuar nga avulli në disa pika. Ju mund të shihni se ajo është e rëndësishme që bimët gjeotermale janë bërë të saktë në mënyrë që ato të jenë të efektshme, dhe ata nuk do të zgjasë përgjithmonë.

Hidroelektrike POWER

energjisë hidroelektrike është krijuar nga uji dammed që drejton një turbinë me ujë dhe gjenerator. pushtet Tidal është një version për këtë. Fuqia e ujit të një vale krijon presion se do të kthehet as një turbinë ose një rrotë të ujit. Ky pushtet atëherë është në gjendje të sigurojë energji për gjenerator elektrik.

Hidroelektrike për Energji ka disa avantazhe. Parë, ujit mund të mbahen në mënyrë që të ofrojë për herë të ujit më pak. Ky është një ndryshim nga format e tjera të energjisë alternative që nga viti me energji hidroelektrike ju keni mundësinë për të grumbulluar të ujit. Kjo do të thotë që energjia mund të gjenerohet në mënyrë konsistente. energjisë hidroelektrike, si era, diellor, dhe të energjisë gjeotermale, nuk ka mbeturina apo ndotje. Përveç kësaj, ajo është e rinovueshme për shkak se uji mund të ripërdoren.

Disavantazhet e energjisë hidroelektrike të përfshijë se digave mund të jetë tepër i shtrenjtë për të ndërtuar. Ka gjithashtu duhet të jetë mjaft e furnizimit me ujë për të krijuar energji, dhe se furnizimi me ujë duhet të jetë i fuqishëm.

BIOKARBURANTEVE

Biokarburantet janë të karburanteve që janë bërë nga kafshët apo bimët. Ato mund të përfshijnë metan nga mbeturinat e kafshëve, çakëll druri, apo druri. etanol Sot ka qenë duke marrë një shumë vëmendje për përdorimin e saj në kombinim me benzinë ​​për përdorimin e transportit.

Ka lloje të ndryshme të biokarburanteve, kryesisht duke u përdorur në makina të pushtetit, për gatim, dhe për të ngrohur shtëpitë. Teknologjinë e përdorur për të krijuar dhe shfrytëzuar biokarburanteve është ende mjaft i ri, por po fiton popullaritet në Evropë, Rast, dhe Amerikë. Një nga përparësitë e mëdha të biokarburanteve është fakti se ato mund të jenë të rinovueshme. Etanol, e cila është bërë nga misri, mund të bëhet për aq kohë sa nuk është një furnizim të qëndrueshëm të misrit. Biokarburantet janë edhe më pak të rrezikshme në mjedis.

Biokarburantet kanë disa mangësi. Njëra është sasia e burimeve që duhet për të bërë një biokarburanteve. Kushton më shumë dhe merr më shumë burime për të bërë një gallon e etanolit se sa që duhet të bëjë një gallon e gazit. Ai gjithashtu merr lëndët djegëse fosile të rritet dhe të korrjes misri për të bërë biokarburanteve. Një tjetër disavantazh është kostoja e konvertimit. Me gjithçka të krijuar për të drejtuar jashtë të lëndëve djegëse fosile, kjo do të kushtojë një shumë parash për të makinave të fshehta dhe të shtëpive të ik e biokarburanteve. Add to se kostoja e karburantit vetë, konvertimin e kushton më shumë se shumica e njerëzve kanë.

Gazit natyror

Gazi natyror është një lëndë djegëse fosile. Ai e bën, megjithatë, kanë disa dallime. Ajo nuk prodhojnë dioksid karboni, e cila është gazit kryesor. Kjo e bën të gazit natyror një alternativë më të mirë. Nuk është gjithashtu ende një furnizim më të madhe të gazit natyror në botë.

Metan është përbërës kryesor i gazit natyror, me shumicën e elementeve të tjera në elementin kryesor duke u filtruar përmes një procesi të gjerë filtrim. Gazi natyror është gjetur në zonat me karburantet fosile të tjera, dhe mund edhe të jetë krijuar nga organizmat e tjerë. Shumica e gazit natyror në botë është i prodhon të Amerikës së Veriut dhe Azisë, me disa vende tjera të zhvilluara prodhimin e sasive të mëdha.

Ka disa përparësi për të përdorur gaz natyror, duke përfshirë edhe redukton dëmtimin e mjedisit, kosto, dhe lehtësinë e përdorimit, që nga shumë shtëpi dhe biznese të lehtë mund të konvertohet në përdorimin e gazit natyror. Ka mangësi, ashtu si çdo gjë tjetër. Ajo ka ende njoftime për gazeve serë, dhe procesi për të izoluar metan është mjaft komplekse.

HIDROGJENIT

Hidrogjeni deri tani nuk ka provuar të jetë një burim shumë i dobishëm për të energjisë që merr më shumë energji për të prodhuar se hidrogjenit prodhon në të vërtetë. Kjo është, megjithatë, një karburant shumë të mirë për mjedisin dhe ka doli të jetë një burim i mirë të energjisë për automjetet.

karburant hidrogjeni është përdorur kryesisht në bateri, dhe ndërsa ajo nuk ka qenë profitabile ende, ajo është premtues. Ky lloj i energjisë alternative është përdorur kryesisht në bateri, duke kombinuar oksigjenit dhe hidrogjenit për të krijuar pushtet. Vetëm nga-produkt është avulli i ujit, në vend të dioksidit të rrezikshme dhe të dëmshme të karbonit.

Nëse nuk ishte një mënyrë e lehtë për të prodhuar hidrogjen të nevojshme për reagim në bateri, hidrogjenit do të jetë një burim i madh të energjisë. Për fat të keq, ai merr më shumë për të prodhuar hidrogjen se ajo aktualisht është me vlerë.

ENERGJISË BËRTHAMORE

Energjia bërthamore është energjia e krijuar përmes atomeve. Nga atomet ose ndarjen (copëtim) ose bashkimi i tyre (bashkim), ajo krijon energji nga reagimi. energji bërthamore, ndërsa ajo ka prodhuar një sasi të madhe të energjisë, ka rreziqe të tjera. Energjia bërthamore krijon mbeturinave të rrezikshme bërthamore e cila është e vështirë për t'u marrë me të. Ajo duhet të ruhen në një vend të sigurt deri sa të mund të trajtohet siç duhet me.

bimët Power drejtuar gjithashtu rrezikun e një situate e veshtire. Në qoftë se një fazë e procesit të është shkatërruar, kjo mund të çojë në një rrjedhje të rrezatimit të cilat mund të bëjë zonën rreth uzinës unlivable për vite me rradhë. Rrezatimit të krijuar me shumë bimë bërthamore mund të jetë shkatërruese për mjedisin. Incidenti i Çernobilit, e cila është një nga më të keq aksidentet bërthamore ndonjëherë, shkaktuar zhvendosjen e mbi 300,000 njerëzve dhe të ekspozuar edhe më shumë për të rrezatimit të rrezikshëm, e cila mund të çojë në rritjen e normave të kancerit në të dy njerëzve dhe kafshëve. Edhe pse zona e incidentit është ende nën karantinë, shumë e konsiderojnë të zonës të jetë e sigurt për rivendosje.

Një nga avantazhet e madhe e energjisë bërthamore është sasia e energjisë që mund të prodhojnë nga një fabrikë, edhe pse kostoja për një ndërtesë është mjaft e lartë. Efektet e rrezikshme të energjisë bërthamore mund të ketë në njerëz apo në mjedis kanë bërë që shumë nga vendet më të zhvilluara të rri larg nga përdorimi i energjisë bërthamore deri në rreziqe mund të eliminohen.

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • email
 • Identi.ca
 • LinkedIn
 • Live
 • MSN Reporter
 • MySpace
 • Orkut
 • Reddit
 • RSS
 • Technorati

Leave a Reply

*

video Feature
Sponsored Links
Amazon Product Search